Previous_page Next_page
Share |


Beautiful and original. Love the mountain view.
Posted Sep 10, 2009 2:09 AM by Mary Alice

Blends in with the natural environment. Not obstrusive to the landscape.
Posted Sep 10, 2009 3:09 AM by moonwillow

very sleek. Nice amount of inside out of the weather space.
Posted Sep 10, 2009 5:09 AM by hilversum

Nice idea, though still reminds me of http://en.wikipedia.org/wiki/Aris_Konstantinidis
Posted Sep 10, 2009 8:09 AM by Eleni Lisgara

Mountain-y.
Posted Sep 10, 2009 4:09 PM by dnice

Aesthetic. Functionable. Accommodating. Unobtrusive.
Posted Sep 10, 2009 5:09 PM by drupley

Blends well and original sleek design. Makes me want to take the bus!
Posted Sep 10, 2009 6:09 PM by larmstro

I like the interior space and the fact that you have shelter against prevailing winds. you might want to consider a slope on the roof to account for heavy snowfall. good job!
Posted Sep 10, 2009 11:09 PM by cbatti

I really like the elongated design, plenty of roon for all riders. Seems very user friendly.
Posted Sep 11, 2009 2:09 AM by mbeck2350

Well thought out both visually and with the right materials so to extend its useful life beyond 50 years.. Best one I have seen.
Posted Sep 11, 2009 5:09 AM by mbeck85780

It is clear that a great deal of thought has gone into this design. This concept utilizes the most modern materials to provide the maximum benefit to the community within a highly efficient footprint.
Posted Sep 11, 2009 3:09 PM by unclescotty

this looks like many bus lines would need to come through it for it to be realistic. also kinda looks like a ranger station. and the rock material pasted onto small structural elements is a bit odd.
Posted Sep 13, 2009 10:09 PM by VAarchy

Next_stop_design_j Next_stop_design_part_2_j
click to show larger

dat chopper city

Submitted by jruple1 on September 09, 2009

The Intent of the design was to mimic the surrounding mountains while creating a sustainable bus stop with an emphasis on comfort and safety to the commuter. The bus stop is elongated to provide the patron an option of being out in the elements or in shelter. The stop is oriented to protect the patron against the winter’s prevailing wind. The walls are galvenized steel cages with rocks in between, gabion retaining walls, which compliment the surrounding mountains. The roof is a high tensile fabric with a wire skeleton that mimics the mountains snow capped peaks. Thin photovoltaic

panels provide energy for the street lights, which gives safety to commuters who ride at night. The south side of the stop has a covered bicycle rack for commuters. The bus stop will enhance the view of public transportation at The University of Utah.

shadow
Sponsored by the Utah Transit Authority, Federal Transit Authority and The University of Utah