Previous_page Next_page
Share |


I would feel comfortable and safe waiting on bus transportation.
Posted Sep 09, 2009 9:09 PM by cjuneauorr

Great design. You can tell all aspects were very well thought out.
Posted Sep 09, 2009 10:09 PM by sdickey

Great design.
Posted Sep 09, 2009 11:09 PM by matilda

I love this design, it is well thought out, light and inviting. Bravo on making this design sustainable!
Posted Sep 10, 2009 12:09 AM by juliebatten

As a bus rider this is a very welcome design
Posted Sep 10, 2009 5:09 AM by hilversum

This is the most friendly, energy efficient,pleasing to the eye design yet.
Posted Sep 10, 2009 1:09 PM by saundi

Comfortable and beautifully designed. Love the use of solar power, safety, efficiency and easy maintenance. Love it
Posted Sep 10, 2009 3:09 PM by Sarkis

This design flows beautifully with the street side terrain. I'd feel safe from the weather, especially rain and wind and the accommodation for ventilation is ingenius!
Posted Sep 10, 2009 3:09 PM by hinsonrg

An optimum balance with security, aesthetics, utility, and economy appropriately addressed. Vitruvius would approve!
Posted Sep 10, 2009 4:09 PM by leelee

Impressive design. Love the fans!
Posted Sep 10, 2009 5:09 PM by builder

Great design. Love the solar panels - very green. Has a warm feeling even with all the glass. The glass is great because it is both user friendly (looking for the bus) and also lends a safety factor (very visible).
Posted Sep 10, 2009 6:09 PM by btaylor215

The design considers the people waiting in all kinds of weather and the cleaver use of a clear glass for easy viewing and safety
Posted Sep 16, 2009 1:09 AM by elysee

Next_stop_design_pg_1_ Next_stop_design_pg_2
click to show larger

Enjoying the wait...

Submitted by blanca1 on September 09, 2009

The goal of this bus stop is to create a pleasant waiting environment that is fully sustainable. The structure itself is semi-enclosed and made almost entirely out of glass to allow for a clear view of approaching buses. The roof is made of semi-transparent solar panels that incorporate the University’s colors and adjust their opacity according to sun sensors. At the top and bottom of the walls there are temperature and wind activated semi-transparent solar powered louvers that open and close based on the amount of air flow needed. For hot days there are two solar powered ceiling fans for increased air circulation. Solar charged light fixtures are located on the on the ceiling to provide lighting at night. For convenience, there is an interactive display board located on the back wall to track the location of buses and message boards on either side. There are two centrally located seating pods within the structure as well as well as two benches that line the northeast and southwest interior walls and extend through the wall to create more seating on the exterior shaded by the extended roof. The roof also covers a bike rack located in the back. For more pleasant days there is a row of benches located adjacent to the building as well as two sets surrounding the base of trees for those who prefer shade.

shadow
Sponsored by the Utah Transit Authority, Federal Transit Authority and The University of Utah