Previous_page Next_page
Share |


This design is intriguing. Love the greenery and artwork, clean lines, and the lack of UTA graphics, which helps it blend in. I like that there is no plexi glass or surfaces that would be scratched up or prone to graffiti. I want to hang out in this space.
Posted Sep 22, 2009 2:09 PM by Vickie

the flow of the grass up from the ground is visually stunning. how enjoyable
Posted Sep 22, 2009 2:09 PM by moabjana

Very cool. Appreciate the use of high efficiency materials and the incorporation of natural landscape and high tech elements. It captures in a microenviroment the essence of the U culture.
Posted Sep 22, 2009 5:09 PM by jtwsaw

Excellent program/solution for contemporary concerns (like energy use) and standard bus-stop concerns (like being cold and bored).
Posted Sep 23, 2009 12:09 AM by airaticc

What protects pedestrians from extreme weather? Eleven architects worked together on this concept?!...hmmm...seems quite a group missed a lot!
Posted Sep 23, 2009 1:09 PM by SuWeiYin

This design is excellent. This is good and pleasing to the eye and add to the environment, without taking away from it. This design will more than protects from the weather conditions.
Posted Sep 23, 2009 2:09 PM by cstock

It seems like this bus stop is trying to do a lot, but I like the idea that students work can be shown... good graphics
Posted Sep 23, 2009 6:09 PM by hinkle79

Fits really well into the U of U context (where I have spent a lot of time). Concern: how does the grass get mowed, or is it a maintenance nightmare? Suggestion: make it a wifi hotspot for students' smartphones and netbooks.
Posted Sep 24, 2009 12:09 PM by brandonharvey

I guess you've never stood at a bus stop with blowing and pouring rain. No, this unit would not protect pedestrians from any extreme weather. It might be best served as a sculpture in the middle of a shopping mall designed by professionals. Besides true architects would never enter such a mindless online competition as this. I find it hard to imagine eleven, true architects worked on this concept. Perhaps first year graphic design students with elementary CAD experience might attempt an online submission. Get certified and then impress me.
Posted Sep 24, 2009 1:09 PM by SuWeiYin

this is really an overall great project, site sensitive, interesting form, protection from elements, technologically driven, user friendly, great! i wouldnt mind checking out your website if you have one...?
Posted Sep 24, 2009 2:09 PM by steveds

Board1 Board2
click to show larger

earthwork|artspace

Submitted by 11architects on September 22, 2009

Nobody likes to wait. earthwork|artspace offers a student-curated multi-sensory experience to commuters, one tucked into a contemporary, contextual, and climate conscious landform pavilion.

This bus station arises from a modulation of the topography, a reference to the University of Utah’s landscape tradition but one updated to reflect today’s climate concerns. Two earthworks are spliced together: a plane of landscape is lifted to produce a shelter, while hardscape elements are manipulated to produce seating and bicycle storage underneath. Technological elements are spliced into the ensemble: linear heating elements allay winter chills, high efficiency LED light fixtures embedded in the sidewalk offer a welcoming glow, and photovoltaic panels supply energy to the power grid during peak daytime hours that can be consumed by the lighting and heating elements at night. Pavilion walls house an LED Digital Canvas, offering students a unique medium for the production, curation, and display of contextual and interactive visual art. Speakers in recessed parabolic domes offer focused sonic experiences.  Drought tolerant seedums populate the canopy structure and adjacent landscape elements; a climate-conscious and water-sensitive reinterpretation of the University of Utah campus’ landscape tradition. Bead blasted stainless steel plate—the material used for the underside of the canopy, seating, and bicycle storage elements—is a 95% recycled material, is durable and inherently vandal-resistant, and makes a contextual link to the adjacent Huntsman Center.

The shelter acts as a visual buffer, directing the commuter’s eye away from the adjacent parking lot and toward desirable views of the campus and the valley. The canopy provides relief from the hot summer sun and protection from strong canyon winds from the east.

earthwork|artspace makes an unabashedly contemporary design statement, but one deeply rooted in the University of Utah campus context. It provides commuters an engaging way to pass time, and offers students a powerful new medium for the dissemination of public art.

shadow
Sponsored by the Utah Transit Authority, Federal Transit Authority and The University of Utah