Previous_page Next_page
Share |


Nice job Mr. Isaac...positive thoughts...top three man top three.
Posted Sep 25, 2009 6:09 AM by Michdonny

ethical and well thought out. it just works...
Posted Sep 26, 2009 1:09 AM by aniyasg

Light_box
click to show larger

'Light Box'

Submitted by DelaineIsaac on September 24, 2009

The Light Box is a unique project, made for the public users of Salt Lake City, Utah. The architectural shelter is defined by light, wooden material (walnut) and signage which specifically is design for visibility. It has a centrally heated core to provide comfort; the shelter is meant to face north so it won’t suffer solar gain in the summer. Visitors have a sensory activated sliding front door made from low iron glass with metal framing to ensure clear color light inside. There is double glazed roof to ensure anti sagging in the roof. The rear wall has a light effect to notify the user when the next bus will arrive as it changes colors to tell you when and how far the bus arrives. For example, red is for ten minutes, yellow for five minutes and green for one minute.

Once inside the experience is completely shut off to the outside space. The box then becomes a chamber to create a divide from the inner space from the outer space.

shadow
Sponsored by the Utah Transit Authority, Federal Transit Authority and The University of Utah